İçeriğe geç

Aptal Diye Kime Denir

Şapşal ne demek?

aptal, aptal, aptal, aptal, aptal s.

Aptal Türkçe mi?

aptal – Nisanyan Sözlüğü. Türkçe-Türkçe abdal “dilenci derviş” kelimesinden türemiştir.

Aptal nasıl yazılır?

CÜMLE İÇİNDE APTAL KELİMESİNİN DOĞRU KULLANIMINA ÖRNEKLER – Ona aptalca bir gülümsemeyle bakıyorum. – Aptal!27 Ağustos 2021

Keriz nedir?

Farsçada, kirli suların aktığı her türlü kaynak ve lağımlara keriz denir. Bu dilde çirkin ve çirkin eş anlamlıdır.

Şapşik kız ne demek?

“Goofy” kelimesi aptalca davranan birine söylenir. Elbette, aptallık olumsuz bir çağrışım gibi görünebilir. Ancak ne “goofy” kelimesi ne de “goofy” kelimesi olumsuzdur. Aksine, olumlu ifadelerdir.

Şapşal demek hakaret midir?

Şapşal, Türkçe’de betimleyici bir terimdir. Bir meslektaşımızın verdiği örnekte olduğu gibi, bir avukata saçma bir kelime demek, avukata sıfatlar atamak anlamına gelir.

Osmanlı’da aptal ne demek?

Aptal: aptal, akıllı, budala, aptal adam (LO, 20).

Aptallar kime denir?

Aptal kelimesinin kökü, iyi gelişmemiş zeka, zeka eksikliği, aptal, aptal, ahmak anlamına gelir. Sıfat veya isim olarak kullanılabilir. Türkçe abdal kelimesinden türemiştir. Abdal, gezgin veya mecazi anlamda dilenci anlamına gelir.

Abdal ve aptal ne demek?

Abdal, dünyevi çıkarlardan vazgeçip kendini tamamen Allah yoluna adamış bir kişi olarak tanımlanıyor. Derin konu… TDK az önce “gezgin derviş…” dedi ve bundan sıyrıldı! Aptal kelimesinin anlamı “gelişmiş zekası olmayan, zekâsı olmayan, aptal, ahmak” olarak tanımlanıyor.

Aptallık etme ne demek?

Aptallık, kabaca, çevremizde olup biteni anlayamama ve bunun sonucunda da olguları kaba ve çarpık bir biçimde yorumlama eğilimidir.

Aptalın eş anlamı nedir?

Fool, idiot ve idiot kelimeleri aptal kelimesinin eş anlamlısı gibi görünüyor. Bu kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir.

Espiri kelimesi nasıl yazılır?

TDK tarafından belirlenen şaka kelimesinin doğru yazımı “Witz”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “Witz”dir.

Avel ne demek?

“Avel” kelimesi “kafası karışık, aptal ve ahmak” anlamına gelir. Ayrıca iş hakkında pek bilgisi olmayan, beceriksiz ve kafası karışık kişiler tarafından kullanılan bir kelimedir. Gördüğünüz gibi, farklı anlamları olmasına rağmen, neredeyse aynı anlama gelirler.

Gerizekalı ne demek?

TDK’ya göre zihinsel engellilik, kişinin gerçeği görme ve ona göre hareket etme yeteneğinin olmaması, anlama yeteneğinin zayıf olması anlamına geliyor.

Keriz hangi dilde?

keriz – Nişanyan Sözlüğü. Roman (Çingene) keriz “oyun, oyun” kelimesinden türetilmiş bir kelimedir.

Şaperon yapmak ne demek?

Ortaçağ Avrupası’nda, evli olmayan erkekler ve kadınlar bir araya geldiklerinde, yanlarında bulunması gereken yaşlı kadınlara refakatçi denirdi.

Sap sal ne demek?

Yapısal uyum programları (SAP), Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası (DB) tarafından ekonomik kriz yaşayan ülkelere sağlanan kredilerden (yapısal uyum kredileri; SAL) oluşmaktadır.

Şapal nedir?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: chapal.

Şap gibi olmuş ne demek?

Darbe yemiş gibi donup kalmak MAKALENİN AÇIKLAMASI: Şaşkına dönüp ses çıkaramamak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir