Yurt dışı cihaz 3 yıl sonra ne oluyor?
Evet, pasaportunuzda kayıtlı yabancı bir telefon üç yıllık kullanımdan sonra satılabilir. Ancak, satış süreci sırasında pasaportunuzu ve telefon IMEI numaranızı doğrulamanız gerekecektir.
Pasaport kaydı yapılan telefonu başkası kullanabilir mi?
Pasaport kaydı: Yurt dışından getirilen bir telefonu/iPhone’u kullanmanın en iyi yolu onu pasaporta kaydettirmektir. Bu yöntem, yalnızca bir telefonu 3 yıl boyunca kaydetmenize ve sizden başka hiç kimsenin telefonu 3 yıl boyunca kullanmamasına olanak tanır. Yaklaşık 3.000 ücret vardır.
Pasaport kaydı yapılan telefon kaç yıl sonra satılır?
Telefonu 3 yıllığına kayıt ettiren kişi telefonu kullanmak zorundadır. 3 yıl sonra telefonu istediğiniz kişiye satabilirsiniz. Kayıttan sonra e-devlet üzerinden IMEI sorgulaması yaparsanız “Device registered abroad” (Cihaz yurtdışında kayıtlı) notunu görmelisiniz.
Pasaport kayıtlı iPhone kaç yıl geçerli?
Bir telefon pasaportunuza kaç kez kaydedilebilir? Pasaportunuza daha önce bir telefon kaydettiyseniz, kaydettiğiniz yıl ve sonraki iki yıl için yeni bir kayıt hakkınız yoktur. Sonraki yılın başında (1 Ocak’tan itibaren) kayıt olma hakkınız vardır.
Yurtdışı telefon kayıt süresi geçerse ne olur?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun kararına göre, yurtdışından getirilen telefonların kullanım süresi dolduğunda cihaz otomatik olarak devre dışı kalacak. 120 gün boyunca kayıt yapılmazsa ve cihaz kapatılırsa, IMEI kayıt ücreti ödenerek cihaz tekrar açılabilecek.
3 takvim yılı ne demek telefon?
Diyelim ki Kasım 2019’da telefonu SIM kartla aktif edersek 3 yıl böyle işleyecek. 2019, 2020 ve 2021. Yani 1 Ocak 2022’den itibaren telefonu satabilir, başkasına verebilir ve başka bağlantılarla kullanabilirsiniz. Aslında buradaki 3 yıl, 2 yıl eklenerek Aralık 2019’dan 25 ay sonrasına otomatik olarak aktarılıyor…
Yurtdışından getirdiğim telefonu eşim kullanabilir mi?
Yurt dışından getirdiğim faturalı cihazımı kullanabilir miyim? Pasaport sahibinin TC Kimlik Numarası. Kimlik numaranıza kayıtlı GSM hatlarınızla e-devlet üzerinden kayıt yaptırarak cihazınızı kullanabilirsiniz.
Yurt dışı telefonlar 1 ocakta açılır mı?
BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) 1 Ocak, 1 Ocak 2024’te yurt dışı cihazım açılmadı
Yurt dışından 2 telefon getirdikten sonra 1 defa IMEI kaydı yapılır mı?
HAYIR. Cihazınızı yalnızca 2 yılda bir kez kaydedebilirsiniz. Yurt dışından getirdiğim cihazın IMEI’sini nasıl kaydedebilirim? Cihazımın IMEI numarasını bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim?
IMEI kaç sene geçerli?
Yurt dışından getirilen cep telefonlarının IMEI numaralarının kaydı, ithalatçı veya üreticiye tahsis edilen kullanıcı hesabı üzerinden yapılır. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren bir yıl boyunca kesintisiz sinyal alamayan telefonların IMEI kaydı silinecektir.
Yolcu beraberi kaydedilen cihaz ne demek?
Arkadaşlar, “yolcu kayıt cihazı” derken, yurtdışından turist veya gurbetçi olarak gelen kişilerin telefon kayıtlarını kastediyoruz. Bu tür cihazların kullanım süresi 6 aydır ve pasaport kaydı yaptırdığını iddia eden dolandırıcılar ve yasadışı telefon şirketleri satan birçok radar altı şirket her zaman bu yöntemi kullanır.
Pasaport kayıtlı telefon ne zaman tüm hatlara açılır?
Yani 1 Ocak 2025’te tüm hatlara açılacak.
1 yıllık IMEI kaydı kaç TL?
IMEI kaydı ne kadar? Merak edenler için, uluslararası telefon kayıt ücreti yani IMEI kayıt ücreti 2023’ten itibaren 6091 TL olarak belirlenirken, 7 Temmuz’da 20.000 TL’ye, 2024’te ise 31.692 TL’ye çıktı. 2025’te ise 45.614 TL olacak.
Pasaport kayıtlı iPhone kapanır mı?
Yurt dışından getirilen ve yasal süresi içerisinde IMEI kaydı yaptırılan bir telefon, kayıttan sonra devre dışı bırakılmayacaktır. Ancak IMEI kaydı belirtilen 120 gün içerisinde tamamlanmazsa telefon devre dışı bırakılacaktır.
Yurt dışı cihazlar her yıl yenilenir mi?
Yurt dışından satın alınan ve Türkiye’de kullanılan cep telefonlarının yasal kullanım hakları her yıl sıfırlanmaktadır. Bilindiği üzere yurt dışından satın alınan telefonlar IMEI kaydı yapılmamışsa 120 gün sonra kullanılamaz.
Yurt dışı cihazlar her yıl yenilenir mi?
Yurt dışından satın alınan ve Türkiye’de kullanılan cep telefonlarının yasal kullanım hakları her yıl belirlenmektedir. Bilindiği üzere yurt dışından satın alınan telefonlar IMEI kaydı yapılmamışsa 120 gün sonra kullanılamaz.
Yurt dışından kaç yılda bir telefon getirilebilir?
“Yurt dışından kaç telefon getirilebilir?” yeni yasadaki en ilginç konulardan biri. Yolculara yönelik muafiyetlere göre, üç takvim yılı içinde bir telefon getirilebilir.
2024’te yurt dışı telefonlar ne zaman açılacak?
Devletin 1 Ocak 2024’ten itibaren yurtdışı arama hakkını yasalaştırmasını bekliyoruz. Cihazlar kapanmadan SMS gönderebiliyorsanız, tek bir sistemle bekleyen istediğiniz kadar kişinin cihazını açabilirsiniz.
IMEI ne zaman sıfırlanır?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 1 Ocak 2024’ten itibaren yurtdışındaki telefonların IMEI kayıtlarının sıfırlanacağını ve bu telefonların Türkiye’de yeniden kullanılabileceğini duyurdu.