2024’te olta balıkçılığı yasak mı?
En sık sorulan sorulardan biri de 2024 balıkçılık sezonunun ne zaman başlayacağıdır. 2024-2025 sezonu için balıkçılık yasağı 1 Eylül’de kaldırılacak. Yasak sona erdikten sonra denizde su ürünleri avcılığı sezonu başlayacak.
Kıyıdan oltayla balık tutmak yasak mı?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu bugün sona erdi. Denizde avlanma yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için geçerlidir. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar yasaktan muaftır. Balıkçılık sezonu sona erdi.
Olta balıkçılığı ne zaman yasaktır?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu tüm denizlerimizde 15 Nisan 2024’te sona erdi. Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla 15 Nisan-1 Eylül tarihleri arasında su ürünleri yetiştiriciliğinde avcılık yasaklanacak.
Olta balıkçılığı belgesi zorunlu mu?
Bu belgeyi almanız veya av sırasında yanınızda bulundurmanız zorunlu değildir.
Olta ile balık tutmak serbest mi?
Taslağa göre, hobi olarak balık tutmak isteyen herkes artık Tarım Bakanlığı’ndan izin almak zorunda. İzin veya belge olmadan oltayla balık tutanlara 200 lira para cezası verilecek.
2024 av sezonu ne zaman kapanıyor?
2023-2024 av sezonu 4 Mart 2024’te sona eriyor. Merkez Av Komisyonu’nun (MAK) 2023-2024 av dönemine ilişkin kararına göre, 4 Mart 2024 tarihinden itibaren ülke genelinde av sezonu kapatılacak.
Olta balıkçılığı belgesi nereden alınır?
MADDE 3 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan gerçek kişiler, bu Genelgede belirtilen yasaklara, kısıtlamalara ve sorumluluklara uymak kaydıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişiler başvuruda bulunmaları halinde, il ve ilçe müdürlüklerinden düzenlenecek “Amatör Balıkçılık Belgesi” ile düzenlenecek belgenin geçerlilik süresi, düzenlendiği tarihten itibaren iki yıldır.
Dip oltası yasak mı?
MADDE 4 – (1) Dip trolü ile ilgili yasaklar bölge, zaman ve nitelik açısından aşağıda belirtilmiştir. Dip trolü ile su ürünleri çıkarılması yasaktır.
Balık tutma cezası ne kadar?
Amatör balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 sayılı Tebliğ’de yer alan kurallara aykırı avlananlara 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun 36’ncı maddesinin k-3 fıkrası gereğince 2022 yılı için 742 TL para cezası verilecek ve su ürünlerine el konulacak.
Tatlı su olta balıkçılığı yasak mı?
15 Aralık – 31 Mart tarihleri arasında tüm iç sularda balıkçılık yasaktır.
Kıyı balıkçılığında hangi olta kullanılır?
Adından da anlaşılacağı gibi, kıyı balıkçılığı deniz, göl veya nehir kıyısından yapılan balıkçılığı ifade eder. Bu, el olta kamışı veya makaralı olta kullanılarak yapılır. Amatör balıkçılıkta en çok tercih edilen yöntemdir.
Av yasağı bitti mi?
1 Eylül’den itibaren denizlerdeki av yasağı sona erdi ve balık sezonu başladı. Balıkçılar törenlerle limanlardan serbest bırakıldı. Liderler de balıkçıların yanındaydı.
2024’te olta balıkçılığı yasak mı?
15 Nisan’da başlayacak denizlerdeki av yasağının, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol tekneleri) de kapsayacağını vurgulayan Yumaklı, kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların bu yasaktan muaf tutulduğunu ve avcılığa devam edebileceklerini belirtti.
Barajlarda olta balıkçılığı yasak mı?
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen güvenlik alanı içerisinde kalan barajlarda avcılık tehlikeli ve yasaktır. Balık asansörlerinde, balık geçitlerinde ve balık göç yapılarında su ürünleri avcılığı yasaktır.
Olta için ne gerekli?
Amatör balıkçılar için balıkçılık ekipmanlarının listesi şu şekildedir: Olta, Yapay ve doğal yem, Misina, Misina, Olta makası, Olta iğneleri, Ayak, Fırdöndüler, Kurşun. Diğer ürünler…
Barajlarda olta balıkçılığı yasak mı?
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen güvenlik alanı içerisinde kalan barajlarda avcılık tehlikeli ve yasaktır. Balık asansörlerinde, balık geçitlerinde ve balık göç yapılarında su ürünleri avcılığı yasaktır.
Tatlı su olta balıkçılığı yasak mı?
15 Aralık – 31 Mart tarihleri arasında tüm iç sularda balıkçılık yasaktır.
Limanda olta balıkçılığı yasak mı?
Limanlarda, balıkçı barınaklarında, barınaklarda ve tekne çekek yerlerinde dalgıçlık yoluyla su ürünleri avcılığı yasaktır. Deniz askeri yasak bölgeleri ve özel güvenlik bölgesi ilan edilen alanlarda su ürünleri avcılığı yasaktır.
Derelerde olta balıkçılığı yasak mı?
Ticari ve amatör avcılığı düzenleyen 5/1 ve 5/2 sayılı Tebliğler gereğince, 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında iç sularımızda balık avcılığı yasaklanmıştır. Akarsularımızda olta ile kefal ve gümüş böceği avcılığı serbesttir.
Kaynak: etkindanismanlik.com.tr