Peygamber efendimiz teravih namazını yasakladı mı?
Ancak Peygamberimiz teravih namazını yasaklamamıştır.” 8 Ağustos 2011
Dinimizde teravih namazı var mıdır yok mudur?
Bu bakımdan teravih namazı hem erkekler hem de kadınlar için sünnet-i müekkededir. Teravih namazını dört rekatta bir selâm vererek kılmak caiz olmakla birlikte, iki rekatta bir selâm vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın her dört rekatının sonunda bir süre oturup dinlenmek tavsiye edilmiştir.
Teravih namazı kılmak günah mı?
Teravih namazı müekked bir sünnettir. Hz. Muhammed (s.a.v.) bunu şu sözlerle teşvik etmiştir: “Kim Ramazan gecelerinde inanarak ve Allah’tan sevap bekleyerek namaz kılarsa geçmiş günahları bağışlanır.”[1]
Bir kişi teravih namazı kılabilir mi?
Nafile namazını tek başına kılmak daha faziletli olmakla birlikte, teravihi cemaatle kılmak daha faziletlidir. Bunu Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in uygulaması ispatlamaktadır.
Teravih namazı yasaklandı mı?
Tural, tüm âlimlerin teravih namazını orucun değil Ramazan ayının sünneti olarak kabul ettiğini belirterek, “Yaşlılar, kalp hastaları veya koronavirüs tedavisi görenler gibi sebeplerden dolayı oruç tutamayanlar teravih kılabilir” dedi. Bu kişilerin teravih kılmasında bir sakınca yoktur.
Peygamberimiz zamanında teravih namazını kaç rekat kılardı?
Hanefî, Şafiî ve Hanbeli fakihlerinin çoğunluğu, Hz. Peygamber’in vitir dâhil yirmi üç rekat namaz kıldığı rivayetine (İbn Ebû Şeybe, II, 163-164; Beyhakî, II, 496) ve sahabenin uygulamasına dayanarak teravihin yirmi rekat olduğu görüşünü benimsemişlerdir.
Teravih namazı nereden çıktı?
Teravih namazları cemaatle kılınır, Hz. Ömer (ra)’ın hilafeti döneminde başlamıştır. Bugün bile cemaatle kılınmaktadır. Ramazan ayının ilk orucunun olduğu ayda Peygamberimiz (s.a.v.) teravih namazını gece kılmaya başlamıştır.
Teravih namazı Kur’an’da geçiyor mu?
Teravih yirmi rekattan oluşur ve on selamla kılınır. Her dört rekat arasında (dört rekat kılmak için) bu kadar oturmak ve beşinci teravihten (selam) ve vitir namazından sonra (dört rekat kılmak için) bu kadar oturmak tavsiye edilir. Teravih namazı sırasında ayda bir kez Kur’an okumak sünnettir.
Teravih kılmak sünnet mi?
Hz. Peygamber yine şöyle buyurmuştur: “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan (Teravih) namazını kılarsa geçmiş günahları bağışlanır.” Teravih namazını teşvik ederek şöyle buyurmuştur: Bu bakımdan teravih namazı erkekler ve kadınlar için sünnet-i müekkededir.
Peygamber teravihi cemaatle kıldı mı?
Bu, Hz. Peygamber’in (s.a.v.) uygulamasıyla ispatlanmıştır. Nitekim Hz. Peygamber, teravih namazını cemaatle birkaç kez kıldırmış, ancak daha sonra farz olduğunu düşünerek cemaatle kılmaktan vazgeçmiştir (Buhari, Salatü’t-terâvîh, 1 [2012]; Müslim, Salatü’l-müsâfirîn, 177-178 [761]).
Teravihe kadınlar gider mi?
Kadınların evde namaz kılmaları daha faziletli olmakla birlikte, gerekli hassasiyeti gösterdikleri takdirde, farz namazlarla teravih namazlarını birlikte camide kılmalarında da bir sakınca yoktur (Zeylaî, Tebyîn, 1/140; İbn Nüceym , el-Bahr, 2/71).
Teravih bidat mı?
Ehl-i sünnet âlimleri teravih namazının cemaatle kılınmasını ittifakla meşru kabul ederken, Şiiler Ramazan gecelerinin ihya edilerek cemaatle kılınmasını bid’at sayarken, Rafiziler ise teravih namazını bid’at olarak kabul etmişlerdir.
Teravih namazı kılmak zorunlu mudur?
Teravih namazı, Ramazan ayında her gece kılınan en büyük ibadettir. Teravih namazı erkekler ve kadınlar için sünnettir ve cemaatle kılınması ise Sünnet-i Kifaye’dir.
Teravih namazı kılmak sünnet midir?
Peygamber Efendimiz (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan ayını (Teravih) kılarsa geçmiş günahları bağışlanır.” Teravih namazını teşvik ederek şöyle buyurmuştur: Bu bakımdan teravih namazı, erkek ve kadınlar için sünnet-i müekkededir.
Teravih namazı bidat mıdır?
Ehl-i sünnet âlimleri teravih namazının cemaatle kılınmasını ittifakla meşru kabul ederken, Şiiler Ramazan gecelerinin ihya edilerek cemaatle kılınmasını bid’at sayarken, Rafiziler ise teravih namazını bid’at olarak kabul etmişlerdir.
Teravih camide kılmak zorunlu mu?
Cevap metni. Hamd Allah’a mahsustur. Teravih namazı müekked sünnettir.
Kaynak: scutisoftware.com.tr