İçeriğe geç

Eledim Eledim Höllük Eledim Türküsü Hangi Yöreye Ait

Eledim eledim türküsü hangi yörenin?

NAZLI ÖKSÜZ – Elendim Elendim #nazlıöksüz #türkü #müzik #erzurum #eledimeledi Bölge: Erzurum Kaynak Kişi: Muharrem Akkuş Pahalı olmamış, bunun çözümü nedir? Çok güzel yüzlü…

Huriyem türküsü hangi yöreye ait?

İşte Kastamonu’nun İnebolu ilçesine ait ve zamana meydan okuyan bir efsanenin izlerini taşıyan ünlü GIYDIVAN (Huriye’m) türküsünün hikayesi. Hikaye, beşik şapkalı iki genç arasında geçiyor.

Eledim eledim höllük eledim kim söylüyor?

Aysun Gültekin – I Eliminated (Resmi 4K Lyric Video) – YouTube.

Höllük eledim ne demek?

I. (kökü bulunamadı) Halk lehçesi. Anadolu’nun bazı yörelerinde bebeklerin bezi altına değil, kundak altına toprak konur: Eledim eleyip, eleyip çöpleri topladım / Aynalı beşikte büyüttüm bebeği (türkü).

Elinde Oya türküsü hangi yöreye ait?

“Elinde iğne / Ucuna kadar gidiyor / Dudaklarını boya / Menşure Hanım” diye başlıyor. Erciş yöresine ait bir türkü. Menşure önemli bir kadın, dikkatli okuyun, bir daha asla yazmam, başkası asla yazamaz.

Sarı gelin hangi yöreye ait?

Kars, Ermenistan ve Azerbaycan’da “Erzurum Çarşı Pazar” (TRT Repertuar, 2000) adıyla kayda geçen ve halk arasında “Sarı Gelin Halk Şarkısı” olarak bilinen halk şarkısının biçim farklılıkları vardır. Sözlü kültür mirası olan bu geleneksel halk şarkısı anonimdir ve yazarı veya bestecisi bilinmemektedir.

Mardin’in hangi türküsü meşhur?

Türkülerimiz, il il, Mardin, Aşık oldum, Yeni. Hüsamettin Subaşı 03:15. Bahar geldi gül açtı Mehmet Aldaşoğlu. 03:43.Mardin’den tel çektim. Köksal Coşkun. 03:03.Mardin Peşrevi – Mardin Divani. Tuncay Kemertaş 08:54. Mardin’e gidiyorum. Semra Algül. Kirpikleriniz ok şeklinde mi? Hüsamettin Subaşı 03:38.

Çorum’un hangi türküsü meşhurdur?

UNESCO Dünya Mirası Alanı olan HATTUŞA’nın tarihi, turistik ve doğal zenginliklerini vurgulamak ve tanıtmak için Çorum’un yerel halk şarkısı ve halk dansı olan “Miço” halk şarkısı hazırlandı. Beğenelim, paylaşalım ve Çorum’u herkese tanıtalım.

Güldaniyem türküsü hangi yöreye ait?

Muzaffer SARISÖZEN tarafından 9 Ağustos 1947’de Kırklareli’nde Zehra KAHRAMANLAR’dan derlenmiştir. Faruk YILMAZ tarafından derlenmiş ve seslendirilmiştir. Şarkının sözleri şöyledir. Sana acıyorum Güldaniye’m.

Höllük hangi dilde?

Höllük kelimesinin kökeni bilinmemektedir. Höllük kelimesi günlük dilde bir kelime olarak bilinmektedir. Höllük kelimesi Anadolu’nun bazı bölgelerinde kullanılmaktadır. Anadolu’nun bazı bölgelerinde Höllük, bebeklerin kundaklanması yerine kundak altına kuru, elenmiş, ince toprak konulması anlamına gelmektedir.

Höllük nedir kısaca?

Anadolu’nun kırsal kesimlerinde, bebeğin doğumu yaklaşırken, bebeğin cildine yapışmayan ve pişik yapmayan “höllük” adı verilen bebek kili, torbalarda eve taşınır. Höllük yapımında kullanılan kil toprağının emici özelliği sayesinde, yeni doğan bebeklere bebek bezi olarak kullanılır.

Höllü ne demek?

Höllük kolay kolay çamurlaşmayan bir toprak türüdür ve ince kuma benzese de ondan farklıdır. İçeriğindeki kil sayesinde Sourness çok emicidir ve çocuklarda pişik oluşumuna neden olan ıslaklığı ortadan kaldırır ve bebeğin ve dolayısıyla annenin rahatsızlık hissetmesini önler.

Elif türküsü hangi yörenin?

“Elif Dedim” Kütahya yöresine ait, kaynağı Hisarlı Ahmet, bestesi ve istihsali Yücel Başmagcı olan bir Türk halk türküsüdür.

Meyrik türküsü hangi yöreye aittir?

“Maraş’tan Bir Haber Geldi” yöre halkı tarafından ağıt olarak söylenen, 1971 yılında Aşık Mahsuni Şerif tarafından bestelenen ve popüler hale gelen bir türküdür. “Meyrik” türküsünün konusu Damlataş’ın Pazarcık köyü Kantarma kampında veremden ölen ve yas tutulan güzel bir gelindir.

Huma kuşu hangi yörenin türküsü?

Belki Emrah Serbes’in “Yukarıdaki Terörist”ini okursa hoşuna gider. Sonra hep birlikte ağlarız. Dünyada ağlamaktan daha iyi bildiğimiz çok az şey vardır. Söz veriyorum, ona Hulusi Seven’in derlediği Erzurum halk türküsü “Yüksekten Hüma Kuşu Sesleri”nin hikayesini de anlatacağım.

Ay Deresi türküsü hangi yöreye ait?

Bu türkü, Denizli yöresine ait Devrent Deresi Duman Bürüdü türküsüne çok benzemekle birlikte, Kırkpınar’ın Korkuteli köyünde bu şekilde anılmış ve benimsenmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir